In 7 stappen de juiste kandidaat aantrekken

30/08 In 7 stappen de juiste kandidaat aantrekken | Technische Vacatures ✔ Werken in de Techniek ♛ - Vacaturesite Techniek Twiglers

Als een vacature openstaat, wil je uiteraard dat kandidaten reageren die passen bij de functie. Je wilt iemand aantrekken die boven je verwachting uitstijgt. Dit bereik je door je in de vacaturetekst al te richten tot de juiste persoon. Benader hem kort en bondig, in de goede tone of voice en met concrete info.
 

  • Ben dus kritisch over de vacaturetekst

  • Check of deze de kandidaat aanspreekt

  • Gebruik tussenkopjes en opsommingen

  • Houd de tekst beknopt en boeiend

 

Met deze 7 stappen trek je de geschikte kandidaten aan:

 

1. functietitel

Gebruik een gangbare functietitel, zodat deze vindbaar is de zoekmachines waar de vacature getoond wordt. Voorbeeld: zoek je een ervaren accountmanager, gebruik dan niet de titel 'super sales ninja'. Dat is niet een zoekwoord waarop een kandidaat zal searchen.

 

2. intro

Benoem in het kader van de juiste cultural fit de kernwaarden en ambitie van de organisatie in de intro en haal direct alles uit kast om een kandidaat over te halen om verder te lezen.


3. inhoudelijk

In de functieomschrijving vertel je wat de functie daadwerkelijk inhoudt, of het gaat om een fulltime of parttime baan, en welke bijdrage de kandidaat levert met zijn inzet. Benoem eveneens wat dit betekent voor zijn persoonlijke groei want dat is tegenwoordig een belangrijke drijfveer.

 

4. info organisatie

Om een duurzame relatie aan te gaan is betrokkenheid nodig, het gevoel erkend en gezien te worden. Schets in de informatie over de organisatie dan ook een reëel beeld over de bedrijfscultuur en omschrijf de sfeer en de collega’s.

 

5. functie-eisen

Vergeet niet concreet aan te geven aan welke eisen een kandidaat dient te voldoen. Denk aan opleiding, mentaliteit, specifieke werkervaring, regio en wellicht het hebben van een rijbewijs of eigen auto.


6. arbeidsvoorwaarden

Een onderdeel wat vaak vergeten wordt zijn de arbeidsvoorwaarden. Vermeld kort en bondig welke extra’s in het verschiet liggen voor de nieuwe medewerker; niet de standaard secundaire voorwaarden maar wel die waarmee je je onderscheid van concurrenten.
 

7. call-to-action

Vertel de kandidaat duidelijk hoe hij kan reageren op deze functie en geef in het kort enkele belangrijke details over de vervolgprocedure, zeker wanneer een assessment of psychologische test daarvan deel uitmaken.